LABIN

NOVI PROGRAMI GRADSKE KNJIŽNICE: Izložbom radova završena kreativna radionica "Napravimo knjigu"

Gradska knjižnica Labin, u sklopu programa obilježavanja Godine čitanja, okupila je mlade kreativce koji su, pod stručnim vodstvom magistrice likovne pedagogije Tihane Karlović, izrađivali jedinstvene umjetničke knjige u slijepom tisku

| Autor: Branko BIOČIĆ
Polaznici kreativne radionice Napravimo knjigu

Polaznici kreativne radionice Napravimo knjigu


Gradska knjižnica Labin, u sklopu programa obilježavanja Godine čitanja, okupila je mlade kreativce koji su, pod stručnim vodstvom magistrice likovne pedagogije Tihane Karlović, izrađivali jedinstvene umjetničke knjige u slijepom tisku. Osmislivši sadržaj knjige te služeći se linoleumom kao matricom i prešom, vrijedni su polaznici samostalno izradili svoju prvu ukoričenu knjigu na temu ugljena i rudarenja te time dali svoj obol u obilježavanju značajnog jubileja, 100. obljetnice Labinske republike.

Autorske knjige "Napušteni ugljen", "Grijanje", "Tunel I" i "Tunel II" koje su prava mala remek djela, izložene su u holu Knjižnice. Pojedinih mladi autori nekih od prekrasnih primjeraka knjiga u slijepom tisku, bili su zadovoljno svojim uratkom.

- Na početku je bilo naporno, ali je krenulo nabolje. Sviđalo mi se sve. Sada, na kraju, je lijepo sa sobom uzeti doma nešto što smo sami napravili. Odlično, rekla je polaznica Tonka. Druga polaznica Marissa dodala je kako joj je radionica bila super cool i kako joj se jako sviđalo sve što su radili. "Stvarno se nadam da će Tihana doći i sljedeće godine. Stekla sam nove prijatelje i naučila dosta novih stvari", rekla je Marissa.

- Bilo mi je zabavno, drago mi je da sam išao, iako mi je bilo malo prerano, istaknuo je pak Martin, a Manuela dodala da joj je ova radionica bila super, zabavna i da joj je drago što su knjige na kraju super ispale. I Emi je radionica bila odlična iako su se namučili, ali se, kaže, isplatilo jer su se svi super zabavili pa joj je drago da se upisala. "U radionici sam se jako puno zabavio. Najdraže mi je bilo kad smo koristili linoleum", rekao je Damian, a Lina zaključila "Bilo mi je lijepo, malo mi je bilo teško i zbunjujuće, ali sam se snašla".

Program "Radionica stvaranja i oblikovanja knjiga u slijepom tisku" realizira se u Godini čitanja te je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater