ZAGREB

Najbolji online zborski video iz karantene - Glazbena škola Blagoja Berse iz Zagreba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nagrada Ministarstva kulture za najbolji online zborski video iz karantene pripala je u velikoj konkurenciji djevojačkom zboru Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba pod vodstvom profesora Jurice Petra Petrača zbog izvrsnoga višeglasnog nastupa i donesenog optimizma u izvedbi.  

Riječ je o natjecanju u sklopu 15. natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2020. što se u lipnju održava online zbog pandemije koronavirusa u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Prijave za ovaj dio natjecanja - najbolji online zborski video iz karantene - trajale su do 11. svibnja, a na natječaj prijavila su se 32 ansambla iz cijele Hrvatske, s raznolikim repertoarom: višeglasnim obradama pop pjesama, tradicijskim hrvatskim pjesmama, ali i skladbama klasičnoga zborskog sloga. Sudjelovali su amaterski zborovi, vokalni ansambli i klape, dječji zborovi, zborovi općeobrazovnih i glazbenih škola. 

"Pored izvrsnoga višeglasnog nastupa, djevojački zbor Bersa donosi i optimizam mlade generacije koja otegotne okolnosti 2020. prevladava uz pomoć znanja i novih tehnologija", istaknuto je u obrazloženju nagrade o kojoj je u ponedjeljak priopćenjem izvijestio organizator - CeKaTe.

Navedeno je kako je nagrađeni zbor izveo kvalitetan aranžman hrvatskoga pop standarda "Sanjaj me" te uputio toplu poruku prevladavanja socijalne distance uz pomoć ljubavi i glazbe. 

Najavljeno je da će se dobitnik ove prigodne revijalne nagrade pridružiti pobjednicima službenoga dijela Natjecanja na Gala koncertu Zlatni zborovi 2021. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Kako je izvijestio CeKaTe, u daljem tijeku natjecanja, vokalni ansambli i zborovi iz Hrvatske mogu se prijaviti do 15. lipnja i tako osvojiti i prijelazni pehar Hrvatskoga društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

U skladu s prethodno provedenim mjerama socijalnoga distanciranja i zaštitom od širenja zaraze virusom Covid-19, zborovi i vokalni ansambli tijekom karantene u Hrvatskoj komunicirali su putem snimki i to, istaknuto je u priopćenju, "iznimno uspješno sudeći prema prijavama na natječaj za najbolji zborski video iz karantene".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater