RIJEKA

Nagrađena predstava "Avanture maloga Juju" GKL Rijeka u Skoplju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ansambl predstave "Avanture maloga Juju" Gradskog kazališta lutaka Rijeka na festivalu "Igor Madžirov" u Skoplju nagrađen je za kolektivnu glumačku igru, a Renata Carola Gatica za najbolju režiju. 

 Prvi festival "Igor Madžirov" održan je u organizaciji Kazališta za djecu i mlade u Skoplju od 30. rujna do 4. listopada 2022. Iz Hrvatske su gostovala dva kazališta, Žar ptica iz Zagreba i Gradsko kazalište lutaka Rijeka s već nagrađivanom predstavom „Avanture maloga Juju“, autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama) te redateljice Renate Carole Gatica, izvijestilo je Gradsko kazalište lutaka Rijeka. 

 Stručni žiri je predstavi dodijelio specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru i sjajno korištenje scenskih elemenata napravljenih od prirodnih materijala, kao i za izvedbu te uporabu glazbenih instrumenata u predstavi.

 "Avanture maloga Juju" predstava je koja govori o suočavanju sa strahovima jer Juju, kao i svako dijete, pa i svatko od odraslih, gaji neke svoje strahove koji su često i nerealni. Kako ih pokušati prevladati, pitanje je na koja ova vesela i ritmična predstava pokušava naći odgovor, navodi GKL Rijeka.

 U autorskom timu su i kreatorica scenografije, objekata i kostima Alena Pavlović, suradnik za scenski pokret Damian Cortes Alberti, oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, a Ivana Đula je i skladateljica. U predstavi sudjeluju Tilen Kožamelj kao Juju, Damir Orlić kao Krokodil, Andrea Špindel kao Mama Kukunka, David Petrović kao Tata Taranta i Zlatko Vicić kao Pripovjedač.

 GKL Rijeka sljedeće gostovanje ima u Čakovcu, gdje će na 25. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ.11. listopada izvesti još jednu nagrađivanu predstavu "Srce veće od mene samog" autorice i redateljice Tamare Kučinović.

  Na ovogodišnjem festivalu ASSITEJ će likovna umjetnica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Marija Volkmer postaviti izložbu "Za naše daske prikovani 60 godina… i još koja više", koja je prvotno bila postavljena 2020. godine u atriju Gradskog kazališta lutaka Rijeka u povodu 60 godina djelovanja Kazališta, a sada je proširena i novim desetljećem, ističe GKL Rijeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater