ISTARSKI UMJETNICI

Na virtualnoj izložbi u Italiji IZLAŽU ŠUMONJA, POPOV OSTOJIĆ I KONATE VISINTIN

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Bojan Šumonja iz Pule, Branka Popov Ostojić iz Medulina i Amina Konate Visintin iz Poreča, istarski su predstavnici na virtualnoj izložbi talijanske grupe MICRO MACRO, gdje se predstavilo 50 umjetnika pretežno iz Italije. Izložba je virtualno započela 9. svibnja

 

Unatoč pandemiji koronavirusa i nemogućnosti fizičkog prisustvovanja na raznim izložbama i događanjima, umjetnici iz Istre sudjelovali su na virtualnoj izložbi talijanske grupe MICRO MACRO, gdje se predstavilo 50 umjetnika pretežno iz Italije.

Od istarskih likovnih umjetnika predstavili su se Bojan Šumonja iz Pule, Branka Popov Ostojić iz Medulina i Amina Konate Visintin iz Poreča.

Izložba je virtualno započela 9. svibnja. Svaki je umjetnik mogao sudjelovati sa slikarskim, skulptorskim ili keramičkim radovima, bez ograničenja tehnike i stila, ali žiri je selektirao radove odlučivši koji će biti predstavljeni ove godine.

Umjetnička skupina MICRO MACRO djeluje na Euganskim brdima od 1999. godine, kada je počela s postavljanjem prvih skupnih izložbi u Carbonara di Rovolon (Padova). Njezin osnivač i predsjednik je Alessandro Brusamolin, a osnovana 2010. godine s ciljem promicanja umjetničkih aktivnosti. Do danas skupina je ostvarila bezbroj izložbi na području Italije s eminentnim imenima talijanske likovne scene.

Njihov moto je "L’Arte non si mette da parte!", odnosno Umjetnost se ne ostavlja sa strane!".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter