ZAGREB

"Muškarci više vole plavuše" prva premijera kazališta KNAP u novoj sezoni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novu sezonu 2022./2023. Kazalište KNAP otvorit će 6. listopada izvedbom prošlogodišnjega hita "Play Harms ili sasvim obične besmislice", a prva premijera bit će predstava "Muškarci više vole plavuše", koja se očekuje krajem godine, najavili su iz KNAP-a.

Kazališnu sezonu obilježit će premijera predstave "Muškarci više vole plavuše", ističu iz KNAP-a te dodaju kako je riječ o adaptaciji istoimenoga romana Anite Loos iz 1925. godine u suvremenoj varijete verziji.

Prema tom je tekstu snimljen legendarni film s Marilyn Monroe, koji je glumicu učinio planetarno popularnom zahvaljujući izvedbi jedne od napoznatijih pjesama u povijesti mjuzikla "Diamonds are a girl's best friend".

KNAP u novoj sezoni najavljuje i suradnju s Kazalištem Planet Art, koje se bavi suvremenim, često zanemarenim temama iz naše svakodnevnice.

Planet Art djeluje 12 godina i pripada skupini kazališta s najvećim brojem izvedbi godišnje, a njihove predstave "Ritina škola", "Velika zvjerka", "Posljednja Freudova seansa" te "Tko je ovdje lud" postat će dio KNAP-ova repertoara.

Kazalište KNAP ostvarilo je i suradnju s Umjetničkom organizacijom Urbi et Orbi Roberta Kurbaše, koji će zajedno s Krešimirom Mišakom, dati svoj doprinos raznovrsnosti repertoara predstavom "Pizza s Krešom". 

Kao potporu mladim umjetnicima KNAP od ove godine pokreće i suradnju s Akademijom dramskih umjetnosti kroz projekt "Knap za mlade" pa će se na repertoaru u sklopu Platforme KNAP Plus naći brojne predstave nezavisnih kazališta i plesnih organizacija.

Sezona u KNAP-u službeno počinje 6. listopada izvedbom prošlogodišnjega hita  "Play Harms ili sasvim obične besmislice", komedije teatra apsurda u režiji Borisa Kovačevića nastale po pričama Daniila Harmsa.

KNAP najavljuje i svoje najgledanije predstave "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto" i "Kod kuće je najgore", koje će biti redovite na repertoaru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater