SAZNAJEMO

"Moja igra" Luke Modrića i Roberta Matteonija konkurira za prestižnu nagradu u Engleskoj

Knjiga "Moja igra"

Knjiga "Moja igra"


Još jedno veliko priznanje stiglo je iz Ujedinjenog Kraljevstva za Luku Modrića, ali i uglednog pulskog sportskog novinara i kolumnista Glasa Istre Roberta Matteonija.

Autobiografija Luke Modrića "Moja igra" autora Luke Modrića i Roberta Matteonija uvrštena je u najuži izbor britanske književne nagrade Telegraph Sports Book Award u kategoriji najbolje međunarodne sportske autobiografije.

Ova nagrada pod pokroviteljstvom uglednih britanskih dnevnih novina The Telegraph dodjeljuje se od 2003. godine za najbolje knjige iz svijeta sporta u nekoliko kategorija, a ocjenivački žiri čine uvaženi sportski novinari, stručnjaci, komentatori, kao i profesionalni sportaši te poznate osobe iz kulture. Osim žirija o pobjedniku odlučuje i publika koja će uskoro imati priliku glasati za svog favorita putem online obrasca.

U ovogodišnjoj je konkurenciji, uz izdanje Modrićeve autobiografije na engleskom jeziku u prijevodu Tomislava Kuzmanovića, koje je 2020. godine objavio jedan od vodećih britanskih izdavača Bloomsbury, još samo pet knjiga, uključujući autobiografije Marca van Bastena i Arsena Wengera. Pobjednik ugledne nagrade će se saznati 20. rujna ove godine.

"Moja igra" prevedena je na 19 svjetskih jezika od objavljivanja krajem 2019. godine u izdanju Hermes naklade, a u svijetu je prodano već više od 100 tisuća primjeraka. Odjeljci iz autobiografije uvršteni su i u udžbenike hrvatskoj jezika za 4., 7. i 8. razred osnovne škole.

Luka Modrić, čije je ime zlatnim slovima upisano u nogometnoj povijesti, i danas pomiče granice profesionalnog sporta nakon što je 2018. osvojio ono što nitko prije njega nije, sve četiri najprestižnije svjetske nagrade za najboljeg igrača svijeta u istoj godini: Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, FIFA-in The Best, Nagradu UEFA-e i Ballon D’OrA.

Skroman i odlučan, u svojoj je autobiografiji prvi put otkrio brojne nepoznate detalje iz svog života, od izazova odrastanja i prvih nogometnih koraka do najvećih profesionalnih dostignuća u velikim nogometnim klubovima, ljubavi i osnivanja vlastite obitelji te dramatičnog puta do spektakularnog finala u Rusiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater