ĐAKOVO

Mađarska zemlja-partner 55. Đakovačkih vezova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradonačelnik Đakova i predsjednik Organizacijskog odbora 55. Đakovačkih vezova, koji se održavaju od 18. lipnja do 4. srpnja i kojima je zemlja-partner Mađarska, primio je generalnog konzula Mađarske u Hrvatskoj Janosa Sandora Fuzika i konzula Belu Gardoša.

Tema susreta u Maloj gradskoj vijećnici bilo je sudjelovanje mađarskih predstavnika u folklornim i gastronomskim programima 55. Đakovačkih vezova.

Zemlja partner, najavili su mađarski predstavnici, predstavit će se na đakovačkoj manifestaciji tradicijskom kulturom i gastronomijom. Tradicijsku kulturu Mađarske predstavit će šest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske koja njeguju mađarski folklor i običaje te jedno društvo iz Mađarske.

Fuzik je na sastanku izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Mađarska zemlja partner manifestaciji tradicijske kulture kao što su Đakovački vezovi.

Predstavnici tradicijske kulture zemlje-partnera sudjelovat će na svečanom otvorenju Vezova, u petak, 2. srpnja, ispred katedrale, a sutradan, u subotu, 3. srpnja, predstaviti svoju gastronomiju, te izvesti folklorni program na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka. Također, sudjelovat će i u svečanom mimohodu svih sudionika 55. Đakovačkih vezova u nedjelju, 4. srpnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater