ZAGREB

Luko Paljetak izvodi svoje ljubavne stihove u subotu u Žar ptici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Predstava "Voljeti", poetsko-glazbeni portret Luka Paljetka po izboru i u režiji Marije Sekelez te uz sudjelovanje toga cijenjenoga književnika kao interpreta vlastitih stihova, premijerno će biti održana u subotu, 19. rujna, u Gradskom kazalištu Žar ptici.

Luko Paljetak istaknuti je hrvatski književnik i akademik. Kroz duge godine svog stvaralaštva nametnuo se kao jedan od najvažnijih i najsvestranijih hrvatskih književnika svih vremena, a piše pjesme, drame, prozu, eseje, uređuje antologije te se bavi prevođenjem. Mnoge su njegove pjesme uglazbljene te danas čine blago hrvatske kulture. Paljetak je napisao i objavio oko 100 djela i dobitnik je preko 50 značajnih nagrada.

Kako se ističe u najavi, predstava "Voljeti" pokušat će publici predstaviti sve vrhunce njegovog stvaralaštva. U predstavi, kao interpret svojih pjesama posvećenih Anamariji Anuški Paljetak sudjeluje sam autor Luko Paljetak, uz skladatelja njegovih brojnih stihova, šansonjera Darka Matičevića i dramsku umjetnicu Mariju Sekelez.

Poetsko - glazbeni portret pjesnika koji je objavio više od stotinu djela i koji se kroz duge godine svog stvaralaštva nametnuo kao jedan od najvažnijih hrvatskih književnika, pripremila je i režira Marija Sekelez.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom