MILANO

La Scala, koja je izgubila 23 milijuna eura, nada se otvorenju u rujnu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Milanska Scala, slavna talijanska operna kuća koja je od izbijanja pandemije izgubila 23 milijuna eura prihoda, nada se da će otvoriti vrata u rujnu Verdijevim Requiemom, rekao je u srijedu njezin intendant, Francuz Dominique Meyer. 

"Planirali smo postaviti Verdijev Requiem u inačici koju je Toscanini izveo nakon rata i koja je ostala zapamćena, a posvetit ćemo ga obiteljima oboljelih i umrlima", rekao je Dominique Meyer za Rai News 24.

"Zatim ćemo imati Beethovenovu Devetu simfoniju koja je poruka nade" a najesen "Traviatu" u režiji Liliane Cavani, dodao je intendant koji je prije nekoliko mjeseci preuzeo dužnost na čelu Scale pošto je deset godina ravnao Bečkom operom.

Dominique Meyer je pripremio plan nastavka rada i ističe da milanska operna kuća neće otvoriti svoja vrata dok osoblje i gledatelji ne budu sigurni da nema opasnosti za zdravlje.

"Moramo biti realni, pripremili smo ovaj program u slučaju da ga bude moguće realizirati jer održavanje razmaka je moguće u manjoj trgovini ili u restoranu, ali u dvorani s 2.000 gledatelja i 350 članova osoblja to nije lako", rekao je Meyer.

Dodao je da je Scala već izgubila 23 milijuna eura prihoda od ulaznica zbog otkazivanja oko 150 predstava i posebnih večeri, ali da se usprkos svemu nada da će uspjeti pokriti gubitke.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum