NOVA IZDANJA

KREŠIMIR MIŠAK: "Čudno! (Na rubu znanosti za mlade)": Mnoge čudne stvari pokazuju da svijet nije u potpunosti ono što mislimo da jest

| Autor: Priredila Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Krešimir Mišak (snimio: Krasnodar Peršun)

Krešimir Mišak (snimio: Krasnodar Peršun)


"Danas smo navodno sve shvatili, svijet objasnili, izmjerili ga, prohodali ili preletjeli pa se čini da je malo mjesta ostalo za čudno. No to je samo varka. Mnoge čudne stvari pokazuju da svijet nije u potpunosti ono što mislimo da jest", piše   Krešimir Mišak u svojoj novoj knjizi "Čudno! (Na rubu znanosti za mlade)", koja je upravo objavljena u izdanju zagrebačkog Media Bara.

Za radoznale umove

Krešimir Mišak, popularni hrvatski novinar i urednik, koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, poznat je najširoj javnosti po iznimno popularnoj televizijskoj emisiji "Na rubu znanosti" koju uređuje i vodi već dva desetljeća.

- Njegova nova knjiga "Čudno! (Na rubu znanosti za mlade)" prva je od njegovih knjiga koja se obraća ponajprije mlađim čitateljima, radoznalim umovima, željnim uranjanja u misterije i zagonetke.

U 18 uzbudljivih priča koje pobuđuju maštu i znatiželju Mišak istražuje teme poput divovskih izumrlih životinja, ukletih brodova s kojih su tajanstveno nestali svi putnici, stvarnih i izmišljenih vampira, kriptozoologije, telepatije, putovanja kroz vrijeme, arheoloških otkrića koja su u suprotnosti s uobičajenim poimanjem povijesti… Čini to na svoj prepoznatljiv način, izlažući dokaze, no ostavljajući i mjesta za propitivanja i poneku sumnju.

Radoznale čitatelje ova knjiga vodi na putovanje od prapovijesti do budućnosti, od unutrašnjosti Zemlje do svemira, od dubina oceana do dubina onog što nam i dalje ostaje najskrovitije – našega uma, ističe se u najavi nove knjige Krešimira Miška.

Brojni interesi

- Dok postoji čudno, svijet i život ostaju misteriji koji se mogu živjeti, ali ne uvijek i shvatiti. Želimo li doista da svijet bude toliko mali da ga možemo obuhvatiti svojim razumom? Kada bi to bilo tako... pa bilo bi to uistinu čudno! Ali i prilično dosadno i predvidljivo!, piše Krešimir Mišak

Krešimir Mišak, rođen je u Zagrebu 1972. godine. Hrvatski je novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, rock-glazbenik te pisac znanstvene fantastike. Od 1988. radi u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija, a od 2002. na Hrvatskoj televiziji uređuje i vodi emisiju "Na rubu znanosti". Za svoje znanstvenofantastične priče dvaput je dobio nagradu SFERA. Autor je devet knjiga, a s grupom Hakuna Matata izdao je pet albuma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of