"ROVINJ ART & MORE"

Koncert izvrsne Pavice Gvozdić

| Autor: Aleta BRATTONI

Klavirskim recitalom iznimne pijanistice Pavice Gvozdić, koji je održan u suradnji sa Zakladom "Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA" i kojim je ova renomirana pijanistica ujedno proslavila svojih 60 godina umjetničkog rada, u rovinjskoj je dvorani Adris otvoren novi ovogodišnji rovinjski festival "Rovinj art & more".

Festival je, kako navodi njegov umjetnički direktor Ronald Braus, nastao kao želja za nadopunom kulturnih sadržaja u Rovinju koji "s kulturom živi, budi se i liježe svakoga dana". Festivalski program traje do 26. kolovoza te donosi čak osam festivalskih večeri na atraktivnim lokacijama, a sudeći po velikom odazivu na koncertu otvorenja, projekt se pokazao punim pogotkom za rovinjsku publiku.

Dvorana Adris bila je ispunjena brojnim zaljubljenicima u glazbu i umjetnost koji su u nastupu pijanistice Pavice Gvozdić uživali te pokazali svoje oduševljenje ovacijama. Ova je velika umjetnica Pavica Gvozdić nedavno proslavila 82. rođendan, a s Rovinjcima je obilježila 60 godina umjetničkog rada, ispunjenog brojnim nastupima diljem Europe i svijeta, a prošle je godine dobila i Porina za životno djelo. Istaknuta je hrvatska pijanistica za svoju publiku s gracioznošću za početak večeri odsvirala Schumanna, da bi nastavila sa Schubertom, a program je završila Chopinom.

Nakon ovog očaravajućeg koncerta 14. srpnja uslijedit će crna komedija Damira Mađarića pod nazivom "Richard III. Grbavi", a održat će se na terasi Zajednice Talijana. Festival je realiziran uz potporu Grada Rovinja, njegove Turističke zajednice, Maistre i Zaklade "Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA".


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum