SPLIT

Koncert Frankofonija u pjesmi 5. ožujka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Koncert "Frankofonija u pjesmi" održat će se u četvrtak, 5. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u povodu 50. obljetnice postojanja međunarodne organizacije Frankofonija (La Francophonie), najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

Koncert organizira Prokultura, a njezina predsjednica? Nansi Ivanišević? najavila je da će na velikoj sceni splitskoga HNK nastupiti najbolji iz posljednje tri večeri međunarodnoga natjecanja francuske šansone. Na scenu će tako izići ?Ana Opačak, Gabrijela Braičić, Lovro Rimac i drugi, uz gošću iz Francuske Caroline Personne. 

Kako je objasnila, dan Frankofonije, međunarodne organizacije u koju je uključeno 88 zemalja, obilježava se 20. ožujka. Hrvatska je u organizaciji Frankofinije zemlja promatrač.

?Izrazivši želju da Hrvatska postane punopravni član, Ivanišević je istaknula kako to znači da bi se trebalo još puno više učiti francuski jezik u školama jer je "taj jezik ključ velike kulture Frankofonije i ključ 88 kultura??? različitih zemalja, naroda, prekrasnih običaja, umjetnosti i svega ona što svakoga obogaćuje".


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini