PREMIJERA

"Kod kuće je najgore" Ephraima Kishona premijerno u petak u KNAP-u

Hina

Zagrebački Centar KNAP kao svoju novu premijeru najavljuje, u petak 12. listopada, predstavu "Kod kuće je najgore" koju po istoimenim književnim humoreskama iz obiteljskog života izraelskog pisca Ephraima Kishona postavlja redatelj Boris Kovačević.

"Djela Ephraima Kishona prevođenija su od Biblije. Njegove knjige prisutne su u Hrvatskoj od 70-ih godina prošlog stoljeća i od tada se ne prestaju prepričavati", stoji u najavi.

Kishonov pronicljiv, samoironičan pogled na svijet i na naše skrivene i javne navike u njegovoj interpretaciji čine prvorazredan avanturistički čini od potrage za izgubljenom dudom, kupnje stroja za pranje rublja ili odlaska na godišnji odmor, pa avanture Indiane Jonesa, Supermena ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života 'malog' čovjeka kakve nam prikazuje Kishon, dodaje se.

Te humoreske o našim "svakodnevnim pustolovinama" savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

U predstavi se kao Najbolji suprug i Najbolja supruga na svijetu pojavljuju glumci Marko Hergešić i Dunja Fajdić. Kovačević uz režiju potpisuje i scenografiju, a kostimografkinja je Vesna Mihetec.

(Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum