nova klupska sezona

KLUB-KNJIŽARA GIARDINI 2 Spremniji no ikada za novu sezonu književnih događanja i druženja s čitateljima i autorima

| Autor: Zoran ANGELESKI
Klub/knjižara Giardini 2, Pula

Klub/knjižara Giardini 2, Pula


Sa svojim klupskim aktivnostima u Puli počinje Klub - knjižara Giardini 2, koja je u vrijeme zimskih protupandemijskih mjera radila samo kao knjižara.

Jedan od najboljih prošlogodišnjih programa, poetsko - glazbena radionica 'Pop poet' koju je osmislila Slavica Ćurković, dobit će u ožujku svoje drugo izdanje. S njom počinje, nada se vodstvo Kluba-knjižare Giradini 2, duga klupska sezona, a razmišljajući o tome kako će od svibnja, s dolaskom toplog vremena, biti omogućena nešto veća okupljanja, ekipa Kluba odlučila je tada intenzivirati svoje programe.

Na tjednoj razini izmjenjivat će se pulskoj publici već znani programi: 'Nova knjiga među krošnjama', 'Klub u klubu', 'Slavimo pulske festivale'.

I ove godine Klub-knjižara otvorit će svoju Ljetnu pozornicu na kojoj će od 15. srpnja do 1. rujna nastupati poznati pisci, urednici, glumci, scenaristi, kazališni i filmski redatelji, glazbenici. Novost je da će se klupska knjižara u tim ljetnim mjesecima preseliti na otvoreno uz Ljetnu pozornicu i na taj način, ističe njeno vodstvo, oblikovati oazu za Puljane željne knjige i one pasionirane čitatelje koji im dolaze u goste.

Novi voditelj programa Kluba Denis Brandeis jučer nam je kazao da će za mjesec i pol dana Klub-knjižara Giardini 2 slaviti svoj drugi rođendan, a da on ima osjećaj, vjerojatno zbog uzbudljivog početka i turbulentnosti vremena, kao da je prošlo najmanje pet godina.

- Kroz prostor knjižare protutnjali su brojni znani i neznani u potrazi za utjehom, potvrdom i spoznajom koje pruža knjiga i književnost. Ja sam se ovdje našao kao promatrač, pomoćnik i učenik. Netko tko će podijeliti misli, slušati i kroz nekoliko rečenica shvatiti za kojom knjigom čitatelj traga. Svakodnevne intimne razgovore o knjigama pratila su brojna događanja i iznimni gosti s kojima smo se smijali, učili, čitali, pjevali, stvarali i razmjenjivali ideje. I iako su posljednjih mjeseci aktivnosti u Klubu-knjižari Giardini 2 reducirane na minimum zbog pandemije koronavirusa, naša želja da pronosimo riječ o knjizi i književnosti nije klonula, dapače, spremniji no ikad krećemo u novu sezonu književnih događanja i druženja s čitateljima i autorima, dodaje Denis Brandeis, ističući za kraj: "Rad i bivanje s knjigama nije posao, već način života i neponovljiva prilika za koju sam sretan što sam je objeručke zgrabio!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater