Prvo predstavljanje

KANTAUTORI U KAŠTELIMA. Elis Lovrić uvodi publiku u zaboravljene svjetove našeg kraja

   Projekt je nastao prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde Projekt je nastao prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Kantautori u Kaštelima

Kantautori u Kaštelima


"Kantautori u kaštelima/Castelli inCantati" program je koji u istarskim kaštelima ugošćuje kantautore čije se stvaralaštvo temelji na kulturnoj baštini Istre.

Nastao je prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde. Tako će čast prvog predstavljanja pripasti upravo njoj, nagrađivanoj kantautorici i glumici rodom iz Rapca, čiji je glazbeni opus ukorijenjen u istarskoj baštini, a riječ joj odzvanja specifičnom melodioznošću labinjonske cakavice.

- Svaki stih njezine uglazbljene poezije nadahnut je tradicijom i minulim vremenima, a uobličen suvremenim aranžmanima koji pružaju nezaboravan doživljaj istarskog podneblja. Spajajući zvuk tradicije i suvremenosti u jedinstvenu cjelinu impresivnog emotivnog naboja, Elis Lovrić uvodi publiku u zaboravljene svjetove našeg kraja. Ovom će prigodom svojim kantautorskim skladbama udahnuti život i dušu srednjovjekovnim utvrdama, tim uspavanim ljepoticama istarskog krajolika.

Prva od utvrda koju će svojim glasom oživjeti pazinski je kaštel u čijem će multimedijalnom prostoru RocKaštel gostovati u subotu, 1. listopada u 19 sati. Sljedeći je na redu kaštel u Momjanu pored kojeg će održati koncert u nedjelju, 2. listopada u 17 sati (u slučaju kiše u Kući kaštela, Trg Sv. Martina), a posljednji ovogodišnji koncert u sklopu programa "Kantautori u kaštelima/Castelli inCantati" Elis će održati u srijedu, 12. listopada u kaštelu starog grada Kršana uz zalazak sunca s početkom u 18 sati.

Organizator je Istarska županija, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, a za organizacijsku podršku pobrinuli su se Etnografski muzej Istre, Pučko otvoreno učilište Buje, Općina Kršan i Turistička zajednica Kršan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum