ZAGREB

Jandroković: Aki i Parni valjak obilježili hrvatsku glazbenu scenu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U povodu smrti Aleksandra Akija Rahimovskog, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji u kojima ističe da su Aki i Parni valjak obilježili hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća, priopćeno je u subotu iz Sabora.

„Poštovana obitelji Rahimovski, s tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Aleksandra Akija Rahimovskog, jednog od naših najcjenjenijih glazbenika. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam duboku i iskrenu sućut", navodi se.

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka. Njegove osebujne i strastvene izvedbe na mnogobrojnim koncertima unosile su posebnu energiju i dobro raspoloženje na pozornicu i među publiku. Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti, ističe u izrazima sućuti predsjednik Sabora Jandroković.

Preranim Akijevim odlaskom, dodaje se, "ostaje praznina ponajprije Vama, poštovana obitelji, te članovima njegovog benda, prijateljima i kolegama, ali i svima koji su odrastali uz njegove brojne hitove i stihove".

Rock pjevač osebujnog prepoznatljivog glasa Aki Rahimovski (1955.), član jednog od najvećih hrvatskih rock bendova "Parnog valjka", umro je nakon što mu je jutros iznenada pozlilo u Novom Mestu, gdje je živio posljednjih godina.

"Parni valjak" osnovan je 1975. godine. U 30-godišnjoj karijeri bend je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet uživo albuma, četiri kompilacije, te dva koncertna DVD-a. Među njima je i jedan od najprodavanijih hrvatskih albuma svih vremena i najprodavaniji album snimljen uživo - "Bez struje: Live in ZeKaeM". Aki je 2007. godine izdao i solo album "U vremenu izgubljenih" te je 2008. u Umagu održao koncert s prijateljima - "Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of