ZAGREB

Pulska glumica Jadranka Đokić u žiriju Sarajevo Film Festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatska glumica Jadranka Đokić sudjelovat će u radu ovogodišnjeg žirija Natjecateljskog programa - igrani film Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 14. do 21. kolovoza na festivalskim lokacijama i online.

O nagradama će odlučivati u prestižnom društvu filmaša iz cijelog svijeta. Tu su još redatelj i scenarist Michel Hazanavicius (predsjednik žirija), umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Carlo Chatrian, srpski redatelj Srdan Golubović te rukovoditeljica Industry odjela i edukacije Morelia Film Festivala Andrea Stavenhagen.

Ovogodišnji pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji 20. kolovoza u Narodnom pozorištu, najavljeno je s Festivala.

Michel Hazanavicius istaknuti je francuski umjetnik koji se proslavio crno-bijelim nijemim filmom “Umjetnik” za koji je 2012. osvojio pet nagrada Oscar, uključujući one za najbolji film i za najboljeg redatelja, ali i brojne druge prestižne filmske nagrade.

Nedavno je snimio svoj sedmi igrani film, “Izgubljeni princ” (2020), u kojem igraju Bérénice Bejo i Omar Sy.

Carlo Chatrian je umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Krajem 1990-tih se fokusirao na dokumentarni film, a između 2013. i 2018. godine, je bio umjetnički direktor festivala Locarno.

Jadranka Đokić glumu je magistrirala na Zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a od svoje prve zapažene filmske uloge u filmu "Fine mrtve djevojke" Dalibora Matanića kontinuirano radi balansirajući kroz kazališni, televizijski i filmski izričaj.

Nagrađivana glumica zaposlena je na mjestu prvakinje drame Hrvatskog narodnog kazališta, a stečeno iskustvo prenosi studentima glume asistirajući na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Srdan Golubović festivalski se etablirao već prvim igranim filmom "Apsolutnih sto“ (2001), nastavio karijeru nagrađivanom "Klopkom“ (2007). Njegov treći po redu film, "Krugovi“ (2013) premijerno je prikazan na Sundance festivalu gdje je osvojio posebnu nagradu žirija, prikazan je i na Berlinaleu, kao i njegov najnoviji film "Otac“. Predaje filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Andrea Stavenhagen, rukovoditeljica Industry odjela i edukacije Morelia Film Festivala u Meksiku, svoj je rad usmjerila na obučavanje i profesionalno usavršavanje, kao i upravljanje različitim programima za promoviranje i razmjenu u kontekstu međunarodnih manifestacija i filmskih festivala. 

Deset godina je bila na čelu Susreta iberoameričke koprodukcije pri Guadalajara Festivalu, a sada je na poziciji rukovoditeljice projekata osposobljavanja i obuke.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum