ZAGREB

HAVC: Sufinanciranje kratkometražnih, eksperimentalnih i TV djela

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko audiovizualno vijeće donijelo je na online sjednici održanoj u utorak odluke o raspodjeli sredstava prema javnom natječaju u kategorijama kratkometražnih igranih i eksperimentalnih filmova te za razvoj projekata serijskih televizijskih djela.

Za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje kratkometražnih igranih filmova pristiglo je ukupno 26 prijava, a sredstva su odobrena za tri filma u ukupnom iznosu od milijun kuna. 

U kategoriji proizvodnje eksperimentalnih filmova od 20 prijavljenih sufinancirat će se sedam filmova u ukupnom iznosu od 860.000 kuna.

Što se tiče razvoja projekata serijskih televizijskih djela sredstva su odobrena za osam projekata u iznosu od 600.000 kuna.

"Osim toga odobreno je šest zahtjeva za dodatne troškove snimanja filmova uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID – 19", izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. 

To su dugometražni igrani filmovi "Stric" redatelja Andrije Mardešića i Davida Kapca, "Zatvoreno za javnost" redateljice Vanje Juranić, ", "Sigurno mjesto" redatelja Juraja Lerotića, "Illyricvm" redatelja Simona Bogojevića Naratha, te kratkometražni "Klimanje" redateljice Paule Skelin,  i "Sprovod" redatelja Šimuna Šituma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini