SISAK

Gradski muzej Sisak otvara vrata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Obilježavanjem Europskih dana arheologije od 18. do 20. lipnja Gradski muzej Sisak otvorit će vrata prvi put nakon razornog potresa prije gotovo pola godine.

Posjetitelji će u sklopu manifestacije moći pogledati izložbu "Oš kupit ciglu? Dvije tisuće godina proizvodnje cigle u Sisku".

Izložba prikazuje proizvodnju cigle na području Siska koja je bila u punom procvatu u rimskom razdoblju i ponovno u modernom vremenu. Uz izložbu posjetitelji će moći vidjeti i amforu pronađenu prilikom istraživanja na lokalitetu Željezničkog kolodvora u Sisku, a koja s blijedo sačuvanim natpisom Sisciae predstavlja najraniji do sada nađeni epigrafski spomen toga grada.

Izložbu će posjetitelji moći pogledati u petak, subotu i nedjelju, a tom će se prilikom predstaviti i najstarija amfora sa spomenom Siscije. Istodobno će u muzeju biti organizirana prigodna prodaja publikacija arheološke tematike uz prigodne edukativne radionice za polaznike dječjih vrtića i osnovce.

U subotu će se organizirati i tri stručna vodstva gradom od arheološkog lokaliteta Siscia in situ do arheološkog parka Sveti Kvirin s polascima u 11, 12 i 13 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini