VEČERAS U 20 SATI

GALERIJA HUIU Izlaže zagrebačka ilustratorica i animatorica: "VELIKE I MALE STVARI" Hane Tintor

| Autor: Zoran ANGELESKI
Izložba traje do 28. svibnja

Izložba traje do 28. svibnja


Večeras u 20 sati u pulskoj Galeriji HUIU otvara se izložba "Velike male stvari" iznimno nadarene zagrebačke animatorice i ilustratorice Hane Tintor.

- 'Velike male stvari' je serija crteža situacija iz svakodnevnice. Biram trenutke koji mi se čine važnima i iskrenima. Crtajući ih puštam da traju i spremam ih kao podsjetnik na ono bitno. Redukcijom tražim emociju, integritet i univerzalnost u vlastitoj intimi, kaže autorica.

Hana Tintor (Zagreb, 1992.) nakon završene umjetničke gimnazije te dugogodišnjeg bavljenja lutkarstvom u Zagrebačkom kazalištu mladih, upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Diplomirala je na studiju vizualnih komunikacija 2016. godine. Sa željom da se i dalje usavršava, 2017. godine u Engleskoj upisuje, a iduće godine i završava MA Illustration and Book arts, Cambridge School of Art u Cambridgeu.

Tu otkriva svoj interes i strast za animacijom te radi niz vizualnih vježbi koje su rezultirale filmom "More misli". Prije dvoje godine dobiva potporu HAVC-a za navedeni projekt, a prošle godine potporu HAVC-a za razvoj animirane TV serije "Betti&Lola".

Hana Tintor trenutno živi i radi u Zagrebu kao art direktor i animator u Jadranskoj Animaciji te freelance ilustrator u svojoj sobi. Izložba traje do 28. svibnja i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati. Zbog epidemioloških mjera, službeno otvorenje izložbe predviđeno je izvan HUiU galerije, na parkingu "preko puta", dok će publika u galeriji raspoređena u grupe po pet ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater