ZAGREB

Film "Mater" prikazuje se u francuskim kinima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Film "Mater" redatelja i scenarista Jure Pavlovića prikazuje se u 16 francuskih kina pod nazivom "Mere et fille", u distribuciji  Damned Films.

Hrvatski audiovizualni centar je izvijestio i da film prate i pozitivne kritike koje su izašle u respektabilnim novinama Le Monde i magazinu Télérama. 

Kako se podsjeća, Pavlovićev film je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio tri Zlatne Arene, a i u hrvatskim kinima ga je publika odlično prihvatila.

Priču o kompleksnom odnosu majke i kćeri, koja se zbog majčine bolesti vratila iz Njemačke, prenijele su Daria Lorenci - Flatz u ulozi kćeri Jasne i doajenka hrvatskog glumišta Neva Rošić kao majka. 

Za kameru je bila zadužena Jana Plećaš, koja je radila i scenografiju, a film su montirali Jure Pavlović i Dragan Von Petrovic. Zvuk je oblikovao Martin Semenčić, a kostimografiju potpisuje Katarina Zaninović. 

Film je nastao u produkciji hrvatske Sekvence te koprodukciji srpskog Wake Up Film & Video Productiona, francuskog Les Films de l'oeil sauvage te bosanskohercegovačkog Udruženja Novi Film. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater