RIJEKA

Diana Haller u Njemačkoj dobila počasnu titulu Kammersängerin

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Riječka mezzosopranistica Diana Haller, dugogodišnja članica Državne opere u Stuttgartu i počasna članica riječke Opere, dobila je u Njemačkoj počasnu titulu Kammersängerin, izvijestio je riječki HNK. 

Tom počasnom titulom koju država dodjeljuje najistaknutijim opernim pjevačima na poseban im se način izražava zahvalnost za iznimne umjetničke zasluge, priopćio je HNK Ivana pl. Zajca.

Dobitnici Diani Halller titulu Kammersängerin (komorni pjevač) njemačke pokrajine Baden-Württemberga uručila je državna tajnica Petra Olschowski.

"Rijetko kada sam vidio umjetnicu koju, osim izvanrednih pjevačkih kvaliteta, krasi toliko sveobuhvatno zanimanje i posvećenost interesima operne umjetnosti", istaknuo je, govoreći o Diani Haller, direktor Opere Nacionalnog kazališta u Mannheimu Albrecht Puhlmann, koji je od 2006. do 2011. godine vodio Državnu operu u Stuttgartu. 

Diana Haller postala je članica Opere u Stuttgartu 2010. godine. Od tada nastupa u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima, poput Salzburger Festspiele, Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Händel festivalu u Londonu, Concertgebouw Amsterdam.

U HNK Ivana pl. Zajca nastupila je prvi put sa svojim Gala koncertom 2015., a u operi ulogom Julija Cezara u Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”. Nastupila je zatim u koncertnoj izvedbi Gounodovog „Fausta“, recitalu „Španjolske strasti” i Bellinijevoj „Normi“. Ove je godine nastupila na Opera Gala koncertu u sklopu Ljetne klasike, festivala riječke Opere u pulskoj Areni te na Festivalu Riječkoga simfonijskog orkestra na Trgu Riječke rezolucije, navodi se u priopćenju riječkoga HNK.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum