ONLINE

BRITISH COLLEGE OF ACCORDIONISTS: Izniman uspjeh pulskih učenika na međunarodnom harmonikaškom natjecanju

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nagrađeni učenici

Nagrađeni učenici


"Premda će mnogi skeptici reći da su online natjecanja precijenjena i teško da mogu imati isti kredibilitet kao ona uživo, pogotovo ona glazbena, zasigurno to nije bio slučaj s čuvenim britanskim natjecanjem u čijem žiriju sjede etablirani začetnici Svjetskog kupa i Trofeja harmonikaša. Upravo su takvi festivali i natjecanja mjesta jasne prezentacije, kvalitete rada, gdje ime i naslijeđe škole Ivana Matetića Ronjgova odjekuju najviše. Mora se odati bezrezervno priznanje ovim učenicima i mentorima Škole za izniman rad, disciplinu i ono najvažnije - muziciranje, umjetnost glazbe koje premašuje predviđene nastavne okvire", kazala je ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban u povodu nagrada koje su im uljepšale ovaj tjedan.

British College of Accordionists je ove godine organiziralo međunarodno harmonikaško natjecanje "International Anniversary Festival 2021" koje se zbog pandemije održalo online.

Duo harmonika, maturanti Leonardo Rojnić i Chiara Moscarda, je u kategoriji M osvojio prvo mjesto i jedinu zlatnu medalju u toj kategoriji s 95,60 bodova, Leonardo Rojnić je u velikoj konkurenciji u kategoriji B solista osvojio srebrnu medalju s 92 boda, dok je Jure Brajuha učenik prvog razreda srednje škole u Kategoriji C Solista osvojio srebrnu medalju s 93,50 bodova. Njihova mentorica je prof. Mia Grozdanić na čiju inicijativu i entuzijazam je i realizirano ovo natjecanje.

"Najviše smo kao glazbenici zadovoljni osim nagradama među iznimno jakom konkurencijom, reakcijama eminentnih glazbenika iz profesionalnog svijeta koji nas prate s lijepim komentarima i podrškama, što nam je u ovo nezahvalno doba još od većeg značenja. I da podsjetimo, do 14. ožujka traje akcija Innerwheel cluba Pula 'Za Leonardov glazbeni put'", kazala je ravnateljica Vuksan Zuban.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum