ZAGREB

Uz čarobne riječi otvoren 16. Festival dječje knjige Monte Librić

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Puli je u ponedjeljak svečano otvoren 16. Festival dječje knjige Monte Librić, a u program otvorenja čarolijom i čarobnim riječima posjetitelje su uvele Librić čarobnice, Čarobnjak Ivica i Baka Librić. 

"Čitajte i budite cijeli život sretni. Život je čarolija. Čitajte knjige i ne gledajte u mobitele", poručio je djeci gradonačelnik Pule Filip Zoričić priznavši da nema čarobni štapić, ali i da je sretan jer može konačno izgovoriti: „Monte Librić je otvoren!“ 

Pred nazočnima na svečanosti Zajednici Talijana u Puli govorili su i župan Istarske županije Boris Miletić, predsjednica Zajednice Talijana Pula Tamara Brussich, izaslanica ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek – Maja Zrnčić, te direktorica Monte Librića Slavica Ćurković. 

Festival dječje knjige Monte Librić traje do 28. svibnja i na njemu će, uz brojne tradicionalne i nove programske formate, po prvi puta biti održan i „Mali sajam ilustracija“ na kojem će publika moći vidjeti, ali i kupiti potpisane radove hrvatskih ilustratora, izvijestili su iz Grada Pule.

Programe će Monte Librića premijerno voditi Librić čarobnice, dok će posjetitelji i posjetiteljice moći probati specijalni napitak Libromix koji će, sukladno temi festivala - a to je ove godine čarolija - pojačati čarobne moći književnosti. 

Montelibrić ostaje otvoren do 28. svibnja. Do tada će Zajednica Talijana - Circolo - biti pretvorena u radionicu, igraonicu i knjižaru za najmlađe i njihove roditelje.

Organizatori su najavili da će na ovogodišnjem izdanju biti prisutan rekordan broj hrvatskih nakladnika, da će publici biti ponuđen nikad veći izbor knjiga na talijanskom jeziku, a festivalski popusti na određene naslove iznosit će i do 70 posto. 

Detaljan program 16. Festivala dječje knjige Monte Librić, kao i sve druge važne informacije, mogu se pronaći na poveznici: www.montelibric.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini