Pulska ženska klapa teranke proslavila 20. rođendan

Koncert za pamćenje na kojem se tražilo mjesto više

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Teranke (snimila Vanesa BEGIĆ)

Teranke (snimila Vanesa BEGIĆ)


Veliki, obljetnički koncert poznate pulske ženske klape Teranke započeo je uz jednu nesvakidašnju epizodu. Naime, u dvorani Arheološkog muzeja Istre, gdje se koncert trebao održat, već desetak minuta prije njegovog početka nije bilo mjesta niti za stajanje, te Teranke su pozvale sve posjetitelje da se premjeste, svatko sa svojom stolicom, do jedne veće dvorane muzeja. I svi su to brzinski učinili, od pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića na dalje, a i velika dvorana Arheološkog ponovno je bila puna.

Ispunjen glazbom, dobrim raspoloženjem, pozitivnim emocijama obljetnički je rođendan Teranki prošao u sjajnom raspoloženju, uz sjajnu Mušku klapu Pinguentum iz Buzeta.

Muška klapa Pinguentum (snimila Vanesa BEGIĆ)Muška klapa Pinguentum (snimila Vanesa BEGIĆ)

Teranke su se predstavile djelićem svog bogatog repertoara, nadahnuto, uvjerljivo, a Kristina Puh Leko ukratko je sažela povijest ove klape, ističući da ju je obilježilo dvadesetak djevojaka i pet voditelja, brojne nagrade, priznanja, gostovanja, suradnje, a na jesen idu put Kanade, čemu se iznimno vesele.

Od dalmatinske klapske pjesme, istarske, obrade popularnih skladbi, sjećanja na Ljubu Stipišića Delmatu, ležerne interakcije s gostima, gotovo dva sata programa protekla su u sjajnom raspoloženju.

Najduže u ovom sastavu su Melani Andrić Vurušić i Diana Macan, 18 godina, sadašnji umjetnički voditelj je Sveto Popović, a na samome kraju izrečene su zahvale Puhačkom orkestru grada Pule, SAKUD-u, Gradu Puli, Istarskoj županiji, uz brojne pojedince koji su ih kroz godine podržali i pomogli im, uz prisjećanje i na sada nažalost pokojnog tajnika Puhačkog orkestra Željka Rikera.

Dakako, u publici su bile i neke od Teranki iz prošlih postava, koje više ne nastupaju. Trenutna postava, koja djeluje zadnjih sedam mjeseci je: Ana Balog, Gordana Žgomba, Marta Červar, Melanie Andrić Vurušić, Kristina Puh Leko, Diana Macan, Roberta Stevanović i Denisa Mravičić.

Pinguentum kao gosti, dobitnici brojnih nagrada i priznanja, također su se predstavili djelićem svog bogatog repertoara, a s Terankama dugo surađuju i dijele pozornicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini