ZAGREB

Knjiga "Kreativni čin" Ricka Rubina u izdanju Planetopije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon knjige "Vjera, nada i krvoproliće" Nicka Cavea i Seana O'Hagana nakladnička kuća Planetopija objavljuje još jedno hit izdanje kultnog imena iz svijeta glazbe - "Kreativni čin" američkog glazbenog i producenta Ricka Rubina.

Knjiga, koja pokazuje kako je sam život kreativan čin, u hrvatskom izdanju objavit će se početkom lipnja, a u svijetu je već poharala svjetske top ljestvice.

Po riječima Ricka Rubina, višestrukog dobitnika nagrade Grammy, najprije je počeo pisati o tome kako stvarati velika umjetnička djela, a na kraju je napisao knjigu o tome "kako biti".

Izdavač Cannongate "Kreativni čin" opisuje kao "pročišćene principe kreativnosti za stvaratelje svih vrsta, uključujući i ljude u svakodnevnom životu“, te kao "važan uvid u zagonetni proces stvaranja nevjerojatnih djela“. 

Rubin je još kao tinejdžer osnovao Def Jam Records, koja se pretvorila u jednu od najutjecajnijih glazbenih izdavačkih kuća nakon što se sredinom 80-ih udružio s Russellom Simmonsom.

Objavio je albume autora kao što su LL Cool J, Beastie Boys, Slayer i Public Enemy, te radio kao producent novih rap zvijezda s njujorške scene, ali i heavy rock sastava. 

Samo 1986. producirao je "Raising Hell" Run-DMC-a, Slayerov "Reign in Blood", "Licensed to Ill" Beastie Boysa i "Can You Feel It" Original Concepta, a blistavu karijeru kasnije je potvrdio radeći s najvećima, među kojima su Adele, Red Hot Chili Peppers, Jay Z, Johnny Cash, Green Day, Dixie Chicks, U2, Metallica i Mick Jagger.

Osvojio je devet Grammyja, vodio izdavačku kuću Columbia Records od 2007. do 2012. i pomogao glazbenoj industriji da migrira prema digitalnom poslovanju.

"Rubina se često opisuje kao vizionara, a njegova sposobnost da vidi svijet kao malo tko drugi utjecala je na način na koji radi s umjetnicima i način na koji piše, pa ne čudi da je Kreativni čin izazvao tako veliku pozornost čitatelja", ističe se u najavi knjige.

Kako se dodaje, zen pristup u "Kreativnom činu" upućuje na to da je riječ o dubljoj filozofiji koja polazi od premise da je sam život kreativan čin, a svako od 78 poglavlja knjige može se čitati kao samostalni esej i sagledava kreativnost iz različitih kutova.

"Ovaj legendarni glazbeni producent koji je majstor u pomaganju drugima da zarone uvrelo svoje kreativnosti, a i više od četiri desetljeća bavi se  meditacijom, napisao je predivno osmišljenu knjigu koja donosi mudrost za sve", poručuju iz Planetopije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater