ZAGREB

Alfi Kabiljo dobitnik Zlatnog Oktavijana za životno djelo

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski skladatelj Alfi Kabiljo dobitnik je ovogodišnje nagrade Zlatni Oktavijan za životni doprinos filmskoj umjetnosti, objavilo je u četvrtak Hrvatsko društvo filmskih kritičara.

"Teško je pobrojati naslove skladbi, potom i lovorike koje potpisuje Alfi Kabiljo, a pritom se ne očešati o klišeje kada je riječ o znatiželjniku poput njega. Kabiljo doista jest polimat, renesansni i univerzalni čovjek: arhitekt po struci, glazbenik po obrazovanju, skladatelj, dirigent, aranžer, pijanist, tekstopisac, libretist i producent po užoj i široj specijalizaciji", ustvrdio je u tekstu o laureatu Igor Jurilj.

Po njegovim riječima, taj otac hrvatskog mjuzikla, istodobno je i rekorder po broju nagrada na festivalima zabavne glazbe, ali i po uspješnosti filmskih partitura.

Zlatni Oktavijan Alfiju Kabilju (1935.) bit će obilježen u specijalnom izdanju emisije Posebni dodaci, ali i cijeloj večeri posvećenoj laureatu u subotu 6. svibnja na 3. programu Hrvatske televizije.

Večer započinje koncertom "Alfi Kabiljo - Moji mjuzikli", slijede Posebni dodaci, potom film Rajka Grlića "Neka ostane među nama" za kojeg je Kabiljo skladao glazbu, a na kraju će biti prikazan koncert Hrvatska filmska glazba u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Aleksandra Markovića.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter