BEOGRAD

Beograd: Večer poezije u Hrvatskom kulturnom centru i Fondaciji "A. G. Matoš"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski kulturni centar (HKC) i Fondacija "Antun Gustav Matoš", koji djeluju u Srbiji, organizirali su u utorak u povodu Svjetskog dana poezije književnu večer u Beogradu i ugostili pjesnikinje iz regije.

Publika je bila u prilici čuti poeziju Anne Čižik, Vladanke Cvetković, Ane Ilijoske Bogić, Violete Aleksić, Valentine Željković Rajković i Ljiljane Crnić, čelnice HKC-a, koja je ujedno bila i moderatorica književne večeri.

Poetski kolorit upotpunili su i stihovi na makedonskom i mađarskom jeziku, zagorskoj kajkavštini i "sućuraškom", kako je u šali, čitajući jednu svoju pjesmu, rekla Ljiljana Crnić, korijenima iz Splita i Kaštel Sućurca.

Hrvatski kulturni centar Beograd, predvođen književnicom i pjesnikinjom Ljiljanom Crnić i glumcem Aleksandrom Alačem, dosad je raznim prigodama organizirao i koproducirao brojne projekte i programe - od kazališnih predstava i izložbi do gostovanja zborova i klapa u nastojanju da unaprijede i osnaže kulturnu razmjenu Srbije i Hrvatske.

"Unutar prostora za koji smo se izborili nastojimo održati kulturu živom, ali uvijek imamo više ideja, planova i volje nego što je novaca i potpore da sve to ostvarimo", rekla je Crnić za Hinu.

Ona je istaknula da "sve ove prostore mnogo više i čvršće povezuju kultura i umjetnost nego li politika".

"Ipak, svi manje-više ovisimo o politici pa se nadam da nas političari neće zaboraviti i ostaviti po strani", rekla je Crnić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter