peto izdanje

U Zagrebu otvoren Festival svjetla

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Ljetnoj pozornici Tuškanac je laser-showom otvoreno peto izdanje Festivala svjetla Zagreb, tijekom kojeg će se na 28 lokacija predstaviti 33 svjetlosne instalacije domaćih i stranih umjetnika.

Festival je otvoren do nedjelje, 19.ožujka. Ulaz je besplatan, a svjetlosne atrakcije posjetitelji će moći obići od 18 do 23 sata.

Festival svjetla i ove se godine održava na Gornjem i Donjem gradu te na nekoliko novih lokacija: u parku Ribnjak, u Staroj Vlaškoj, na Trgu bana Jelačića, na Dolcu, na Trgu žrtava fašizma i drugdje gdje će umjetnost svjetlosnih tehnologija predstavljati proljeće i dobre emocije, sreću i ljubav, ali i progovoriti o aktualnim temama poput otuđenosti i klimatskih promjena.

Gost ovogodišnjeg izdanja je JUK Tvrđava kulture Šibenik, čija je ravnateljica Gorana Barišić Bačelić najavila predstavljanje multimedijalne instalacije "Outside the Wall" za Tvrđavu sv. Ivana, otvorenu prije devet mjeseci.

Osim brojnih domaćih umjetnika, sudjelovat će i umjetnici iz Njemačke, Nizozemske, Francuske i Italije. 

Festival se održava kao uvod u proljetni dio turističke godine, u suradnji s brojnim partnerima te uz podršku zagrebačke Turističke zajednice i Grada Zagreba.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević istaknuo je važnost te manifestacije za promociju grada i dodao da će se koristiti led žarulje i svjetla koja manje troše struju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater