ZAGREB

Festival Dora Pejačević od 1. do 5. ožujka u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka filharmonija u povodu 100. obljetnice smrti hrvatske skladateljice Dore Pejačević organizira od 1. do 5. ožujka Festival Dora Pejačević, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch naglasio je da je Dora Pejačević iznimna skladateljica, kojom se zadnjih godinu dana Zagrebačka filharmonija intenzivno bavi.

Dora Pejačević je u svom razdoblju, naglasio je, bila pandan skladateljima svoga doba kao što su Mahler, Debbussy, Liszt i Bartok.

Podsjetio je da će 1. ožujka biti otvorenje Festivala i izložbe "Dora, Zapis na brezovoj kori" u Muzeju grada Zagreba.

Neposredno nakon toga je klavirski recital u Preporodnoj dvorani u izvedbi njemačke pijanistice Kyre Ateckeweh.

Dodao je i kako će se tijekom festivalskih dana djela Dore Pejačević izvoditi na trima komornim i trima simfonijskim koncertima u Koncertnoj dvorani Lisinski, na Muzičkoj akademiji i u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Istaknuo je i da će drugoga dana Festivala u podnevnim satima svoje poznavanje njezinih djela prikazati studenti Muzičke akademije u dvorani Stančić.

Filharmonija je pripremila i program za najmlađe, rekao je dodavši kako su na programu predstava i radionice za djecu u režiji Petre Radin.

Najavio je i razgovor akademkinje Koraljke Kos pred publikom sa zanimljivim gostima u Knjižnici HAZU te dodao kako će u Muzeju suvremene umjetnosti  biti premijerno prikazan nagrađivani dugometražni dokumentarni film njemačkoga redatelja Tima van Beverena "Dora - bijeg u glazbu".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of