Posljednji dan sajma knjige

Objavljeni finalisti Književne nagrade Fric

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


U finale Književne nagrade Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2021/22., čiji će pobjednik u siječnju odnijeti prestižnu nagradu od 75 tisuća kuna, idu romani "U kasno ljeto" Magdalene Blažević (Fraktura), "Yesterday" Namika Kabila (Buybook), "Niotkuda s ljubavlju" Đorđe Matića (Ljevak), "Stjenice" Martine Vidaić (Ljevak) te zbirke priča "Izvještaj o generaciji" Dalibora Šimprage (Durieux) i "Trojica za Kartal" Miljenka Jergovića (Bodoni).

Proglašenje finaliste Književne nagrade Fric vodio je književnik i novinar Emir Imamović Pirke, a proglasila ih je predsjednica žirija Jagna Pogačnik uz glavnog urednika 24 sata Ivan Buču.

Predsjednica žirija, Jagna Pogačnik, prisutnima je obrazložila specifičnost nagrade Fric, a u žiriju je, osim nje bio i književni teoretičar Tomislav Brleg, povjesničar Hrvoje Klasić, molekularna biologinja Dragomira Majhen, odvjetnik Čedo Prodanović, novinar Igor Vikić te kazališna kritičarka Dubravka Vrgoč. Ove godine je za nagradu konkuriralo 59 naslova.

Analizom prodaje objavljeni su i najprodavanija djela na Sajmu, a to su: "Blank", Feđe Štukana (Buybook), "Kod Kože 1 – 4" Borisa Dežulovića (Art Rabic – Atelje Figure) i "Godine" nobelovke Annie Ernaux (OceanMore), kalendar "Jurina i Franina" (5do12)) za 2023. godinu (5do12) te "Rat je i ništa se ne događa" (Bodoni) Semezdina Mehmedinovića, koji je prvi put gostovao na Sajmu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of