ZAGREB

Film "Murina" Antonete Alamat Kusijanović otvara Pulski filmski festival

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska premijera debitantskog dugometražnog filma "Murina" Antonete Alamat Kusijanović film je otvorenja ovogodišnjeg, 68. Pulskog filmskog festivala, koji će se održati od 17. do 24. srpnja.

S Gracijom Filipović, Leonom Lučevom, Danicom Ćurčić i Cliffom Curtisom u glavnim ulogama, ta obiteljska psihološka drama, čija se radnja odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku, svojevrsni je nastavak redateljičinog višestruko nagrađivanog kratkometražnog igranog filma "U plavetnilo".

Film, sniman na Hvaru, Kornatima i Koločepu, dolazi u Pulu nakon Filmskog festivala u Cannesu, gdje će imati svjetsku premijeru

Pavo Marinković, umjetnički ravnatelj Festivala, izjavio je kako su oduševljeni što su dobili priliku otvoriti Festival novim hrvatskim filmom koji će svoju svjetsku premijeru imati netom prije Pule, u Cannesu. 

"Film darovite debitantice Antonete Alamat Kusijanović zasigurno će našem Festivalu, u ovoj teškoj godini, dati dodatnu vrijednost, a pulsku publiku, kao nadam se i neki drugi naslovi, oduševiti", istaknuo je.

Ocjenjivačkim sudom Hrvatskog programa predsjeda Oscarom ovjenčani scenarist i redatelj Paweł Pawlikowski, a uz njega su Zrinka Cvitešić, jedna od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih kazališnih i filmskih glumica s uspješnom međunarodnom karijerom, Mimi Plauché, umjetnička direktorica

Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu, Danilo Šerbedžija, hrvatski filmski redatelj i prošlogodišnji laureat Pulskog filmskog festivala, te Mirko Pivčević, hrvatski direktor fotografije, višestruki dobitnik Zlatne arene i jedno od najistaknutijih imena hrvatske kinematografije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater