KORENICA

Zbog neprilagođene brzine autobusa poginuo 25-godišnji pješak iz Korenice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Korenici je u ponedjeljak oko dva sata zbog neprilagođene brzine autobusa iz Srbije smrtno stradao 25-godišnji Koreničanin koji je hodao cestom, priopćila je policija iz Gospića.

Nesreća se dogodila kada je 67-godišnji hrvatski državljanin iz smjera Udbine prema Plitvičkim Jezerima upravljao neprilagođenom brzinom autobusom srpske registracije i udario 25-godišnjeg pješaka.

Mladić se nalazio u istoj prometnoj traci kada ga je autobus prednjim dijelom udario u blagom lijevom zavoju. Očevidom je utvrđeno da vozač “brzinu kretanja nije prilagodio tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom”.

Pješak je na mjestu nesreće smrtno stradao uslijed zadobivenih ozljeda, a protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava, stoji u priopćenju.

Vozač je bio uhićen i saslušan te pušten, a protiv njega će se, iako ima boravište u Srbiji, postupak po kaznenoj prijavi za izazivanje prometne nesreće voditi u tzv. redovnom postupku, rekla je Hini glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum