ZAGREB

Zatvori i sudovi provode pojačane mjere protiv koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Preventivne mjere protiv širenja koronavirusa poduzelo je i Ministarstvo pravosuđa koje je svim kaznenim tijelima naložilo pojačano praćenje zdravstvenog stanja zatvorenika, ali i strože higijenske mjere.

Ministarstvo je intenziviralo suradnju s mjesno nadležnim zavodima za javno zdravstvo koji već od prije u suradnji s kaznenim tijelima provode predavanja o mjerama prevencija širenja zaraznih bolesti na kojima je dosad prisustvovala 366 službenika i službenica kaznenih tijela.

Osim toga, kaznenim tijelima dostavljen je i letak „Psihologija straha od zaraznih bolesti /koronavirusa“, s kojim su upoznati svi službenici i namještenici, odgovorio je Hini Stožer civilne zaštita na upit kakve se mjere provode u zatvorima kako bi se suzbila opasnost od širenja koronavirusa.

Uz pojačano praćenje zdravstvenog stanja zatvorenika i maloljetnika te pojačane mjere higijene osoba, prostorija i prostora s naglaskom na higijenu ruku i održavanje čistoće, kaznena tijela dodatno su opskrbljena zaštitnom opremom te se prate saznanja o koronavirusu.

Preventivne mjere odnose se i na pravosudna tijela kojima je Ministarstvo pravosuđa ukazalo na potrebu pojačane higijene osoba i svih prostora te održavanja čistoće, stoji u odgovoru.

Na najvećem, zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da će se u ponedjeljak znati hoće li uvoditi strože zaštitne mjere, ali da se "hitni zatvorski predmeti" neće obustavljati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini