SPLIt

Viška policija uhitila trojicu Talijana zbog nezakonitog ribolova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbog nezakonitog ribolova, pomorska policija kod Male Palagruže u četvrtak je uhitila i prevezla na Vis trojicu Talijana u čijem je plovilu pronašla tri vreće s morskim ježincima.

Splitska policija izvijestila je u petak da je ilegalne ribolovce sinoć oko 19 sati otkrio podsustav za nadzor državne granice na moru. Uočeni su južno od Palagruže nakon čega se plovilo zaustavilo pored Male Palagruže. 

"Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka informaciju je odmah proslijedio Postaji pomorske policije Split, te je službeno plovilo s Visa upućeno na područje Palagruže. Tehničkim sustavom nadzora državne granice uočeno je plovilo u kojoj se nalazila jedna osoba, a još dvije osobe su bile u  moru", rekli su u policiji. 

Viška pomorska policija odmah je krenula prema Maloj Palagružu gdje je pronašla plovilo i tri osobe, od kojih je jedna bila u gliseru, a dvije su ronile.

Policija je utvrdila da je riječ o Talijanima koji su u gliseru imali vreće s morskim ježincima. Plovilo i osobe su prepraćene u luku Vis i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of