završena izvanredna presica

VIŠE STOTINA NAVIJAČA U NAPADU NA 16 POLICAJACA: "Ništa nije davalo naslutiti da će se nešto dogoditi. U jednom trenutku zaustavili su sve tri trake na autocesti i krenuli u napad"

| Autor: Hina
(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

(Foto: Ranko Suvar / CROPIX)


Više stotina navijača iz kolone koja se iznenada zaustavila na A1 na odmorištu Desinec prema Splitu krenulo je u agresivni napad na 16 policajaca koji su bili tamo, uz uporabu raznih predmeta, a bačena je i zapaljena baklja u blizini benzinske crpke, rečeno je na konferenciji za novinare zagrebačke PU.

 Napad je izvršen i raketama, a znate što znači otvoreni plamen na benzinskoj postaji, zamislite da je došlo do zapaljenja i eksplozije na benzinskoj postaji,  rekao je zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost Damir Barić.

gggggg

Policija je izvijestila kako ništa nije davalo naslutit da će se ovako nešto dogoditi, no u jednom trenutku, naglašeno je, navijači su na povratku za Split zaustavili sve tri trake na autocesti i krenuli u napad na policajce.

Napad je bio agresivan, palicama, bocama, kamenjem, lancima. Kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hitce, da dozovu pomoć i kao upozorenje da prestanu s napadom.

Navijači su potom u jednom trenutku stali i druge snage su uspjele doći i raditi na uspostavi javnog reda.

Ukupno je ozlijeđeno 35 osoba.

Tri policijska službenika su pucala. Dvojica su pucala u zrak, jedan četiri hitca, drugi osam hitaca. Treći je ispalio osam hitaca u zrak, nakon toga 11 hitaca u betonsku površinu. Pretpostavljamo, rečeno je, da je tako došlo do ozljede dvojice navijača.

gg

Jedan ima teže ozljede - propucavanje potkoljenice a drugi je samo okrznut.

Za sada su privedena 43 navijača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini