ZAGREB

Proveden očevid povodom sukoba navijača i policije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je, u suradnji s policijom, proveo očevid na autocesti A1, kod odmorišta Desinec, povodom napada navijača Hajduka na djelatnike MUP-a.

Prilikom navedenog sukoba policijski službenici uporabili su vatreno oružje te je došlo do ranjavanja dvojice navijača koji su zadobili prostrijelne rane, izvijestio je velikogorički ŽDO. 

Dežurni zamjenik izdao je potrebne naloge te se poduzimaju i druge mjere radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, stoji na kraju priopćenja. 

O detaljima vezano za sukob s navijačima na autocesti policija će detaljnije izvijestiti na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Navijači Hajduka napali su sinoć na autocesti A1 kod odmorišta Desinec policajce koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu. Oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali kod odmorišta Desinec i tako blokirali autocestu smjeru Karlovca. 

Kako je sinoć izvijestila policija, potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina navijača napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

Do sada je, po sinoćnjem policijskom priopćenju, utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policajaca.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.
Promet je na toj dionici bio zatvoren do jutros u 10 sati.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini