sakrio drogu u pakete vina

Španjolska policija našla 40 KILOGRAMA HAŠIŠA U KAMIONU HRVATSKOG VOZAČA

| Autor: Hina
Ilustracija (Foto PU Zagrebačka)

Neimenovani vozač je kamionom krenuo iz Hrvatske prema Španjolskoj, gdje je trebao pokupiti vino te ga prevesti u Njemačku.
U Španjolsku je ušao 8. svibnja s juga Francuske, na graničnom prijelazu Junquera, pa produžio prema jugu Španjolske.

"Ondje je otišao kako bi ukrcao drogu, odnosno hašiš, pa s njime krenuo sjevernije u pokrajinu Castilla - La Mancha", rekao je glasnogovornik Civilne garde u telefonskom razgovoru za Hinu na temelju policijske istrage.
U Castilli - La Manchi, u središnjem dijelu zemlje,  vozač je pokupio palete s kutijama španjolskog vina pa nastavio vožnju prema sjeveru, u namjeri da uđe u Francusku te nastavi put prema Njemačkoj.
Na graničnom prijelazu kod grada Iruna kamion je 12. svibnja pregledala granična policija. U unutrašnjosti prikolice otkrila je dvostruko dno u kojem se nalazilo 40 kilograma hašiša.
Policajci Civilne garde u tamošnjoj baskijskoj provinciji Gipuzkoa priveli su vozača.
„Vozač, hrvatski državljanin, priveden je te se nalazi u pritvoru gdje čeka suđenje. Kamion je također zadržan dok traje postupak“, rekao je glasnogovornik.

„Nemam informaciju kada će biti održano suđenje“, dodao je.
Civilna garda je odbila otkriti ime, inicijale i godište uhićenog vozača osumnjičenog za kršenje zakona o javnom zdravlju. Nije objavila niti ime prijevozničke kompanije. Vozač u ponedjeljak nije bio dostupan za komentar.
U Španjolskoj je zbog koronavirusa proglašeno izvanredno stanje 14. ožujka pa su granice zatvorene za sve strance osim za vozače kamiona, prekogranične radnike, zdravstveno osoblje ili pacijente s dogovorenim operacijama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater