PRESUDE

Dvoje od šest Puljana uhićenih u akciji Batana zbog dilanja droge i oružja DOBILO KAZNE ZATVORA. ZA OSTALE SE POSTUPAK NASTAVLJA

| Autor: Silva BODLAJ IVAŠIĆ

Danas je na Općinskom sudu u Puli sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Vere Glasnović Gjoni nepravomoćno osudilo dvojicu od šestorice Puljana optuženih i uhićenih u proljetnoj akciji PNUSKOK-a zbog nabavljanja i trgovanja drogom i oružjem. Na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po tri godine osuđeni su Neven Vujić (34) i Sandi Debeljak (29).

Njima je produljen istražni zatvor u kojem se nalaze od 23. svibnja ove godine, a to vrijeme će im se po pravomoćnosti presude uračunati u odsluženje zatvorske kazne. Obojica su na današnjoj raspravi priznala krivnju, ali su od suda zatražili blažu kaznu. Obojica su iskazala kajanje za počinjena kaznena.

Na današnjoj raspravi odvojen je postupak protiv prvookrivljenog Puljanina Jurice Kalašića (47), koji je nedavno preminuo, i protiv preostale trojice okrivljenih u ovom postupku. Dakle, razdvojen je postupak za okrivljenog Sandija Biberića (35), Stefana Racana (25) i Enesa Veljačića (41).

Na današnjoj raspravi Biberić i Racan rekli su da se osjećaju krivima, dok je Veljačić rekao da se ne osjeća krivim, a njega se tretilo isključivo na osnovu ispisa telefonskih razgovora s optuženicima.

Podsjetimo, u akciji Batana u pretrazi domova osumnjičenika pronađeno je 5.500 tableta MDMA, 5,2 kilograma marihuane, 40 grama kokaina, 20 pištolja i raznog streljiva te 260 tisuća kuna, a u cijelu istagu uključeni su bili i prikriveni istražitelji. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini