RIJEKA

Rijeka: Zadnjih dana na 'zebri' pregaženo troje pješaka, policija poziva na oprez

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je u srijedu automobil u Rijeci na 'zebri' udario i teško ozlijedio 82-godišnjakinju, koja je treći pješak koje su u zadnja tri dana vozači pregazili i teško ih ozlijedili dok su prelazili cestu obilježenim pješačkim prijelazom, policija je na maksimalan oprez pozvala i vozače i pješake.

Primorsko-goranska policija priopćila je u četvrtak kako je na području riječkog naselja Krnjeva 56-godišnji vozač nissanom riječkih registracija udario i na cestu oborio 82-godišnju ženu kada je kolnik prelazila obilježenim pješačkim prijelazom.

U riječkom KBC-u zadobivene ozljede okvalificirane su joj kao teške.

Uz tu nesreću, prije dva dana još je dvoje pješaka teško ozlijeđeno kada su ih vozila udarila dok su prometnice u Rijeci prelazili na  pješačkom prijelazu.

Zbog učestalih nesreća u kojima sudjeluju pješaci, a koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, u cilju povećanja njihove sigurnosti iz policije apeliraju na sve sudionike u cestovnom prometu da apsolutno poštuju prometne propise.

Pješake tako pozivaju da za kretanje prometnicama isključivo koriste pješačke prijelaze i nogostupe, a ukoliko to nisu u mogućnosti, da se kreću uz lijevi rub kolnika, kako bi u slučaju potrebe mogli propustiti vozila koja im dolaze u susret.

Za vrijeme kretanja cestom noću i u vrijeme smanjene vidljivosti (kiša, magla, snijeg i slično), napominju, pješaci moraju biti označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti, a kada su u skupini obavezni su kretati se u koloni jedan po jedan.

Vozače pak upozoravaju da s povećanim oprezom sudjeluju u prometu u zoni pješačkih prijelaza, većih trgovačkih centara, igrališta, škola i drugih mjesta gdje se može očekivati veći broj pješaka, posebice djece, kako bi mogli pravovremeno zaustaviti vozilo.

Savjetuju ih i da vozila ne parkiraju na nogostupima, raskrižjima i na pješačkim prijelazima kako time ne bi ometali sudjelovanje ostalih sudionika u prometu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater