ZAGREB

Ravnateljstvo policije: Do ozljeđivanja migranta došlo zbog spleta nesretnih okolnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Do ozljeđivanja nezakonitog migranta, u subotu na području Tuhobića, nije došlo zbog uporabe vatrenog oružja kao sredstva prisile, već uslijed spleta nesretnih okolnosti, utvrdio je u petak stručni tim Ravnateljstva policije.

Stručni tim je utvrdio da se policajac koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta na planini Tuhobić, odvojen od ostatka skupine policajca, zatekao okružen grupom od oko dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da se radi o nezakonitim migrantima, što se kasnije i potvrdilo.

Policija ističe kako je policajac vidjevši da mu se približava skupina nepoznatih, na hrvatskom i engleskom jeziku više puta naredio: Stoj, policija! 

''Unatoč tome, osobe se nisu zaustavile već su se oglušile na izdane naredbe i nastavile kretati prema policajcu. Da upozori ostale kolege, iz službenog je oružja ispalio hice u zrak, nakon čega se skupina razbježala'', stoji u priopćenju.  

Neposredno nakon ispaljenih hitaca u zrak, policajcu je, zbog mokrog i klizavog tla, noga upala među stijene pa je pao na tlo, a istovremeno, prije nego je uspio zakočiti oružje, došlo je do slučajnog ispaljenja jednog streljiva, tvrdi policija, dodajući kako je policajac prilikom pada lakše ozlijeđen.

Prema izvješću Stručnog tima do ozljeđivanja osobe nije došlo zbog ciljane uporabe oružja, već uslijed spleta nesretnih okolnosti.

U skladu sa zakonom je ispalio hice u zrak radi traženja pomoći, no poskliznuo se i jedan hitac je otišao van kontrole te pogodio migranta. To se, ističe MUP, ne smatra uporabom vatrenog oružja kao sredstva prisile.

Ravnateljstvo dodaje da je priopćenje sažeto na okolnosti događaja koje se u ovom trenutku mogu javno obaviti, a bez prejudiciranja krajnjeg ishoda, budući da su u tijeku izvidi koji se provode u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Prema zadnjim informacijama iz KBC Rijeka, ozlijeđeni muškarac više nije životno ugrožen. Preostale osobe iz grupe, njih 17, izrazile su namjeru zatražiti međunarodnu zaštitu, što im je i omogućeno, zaključuje Ravnateljstvo policije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater