PULA

Prometni recidivist ostao bez automobila i osuđen na 30 dana zatvora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prometni recidivist koji je u srijedu uhvaćen za volanom iako mu je vozačka dozvola poništena zbog 12 negativnih bodova osuđen je na 30 dana zatvora, a oduzet mu je i automobil kako u njemu ne bi napravio nove prekršaje, izvijestila je u petak istarska policija.

Policija je priopćila da je 62-godišnjak zaustavljen za volanom fiata pulske registracije u srijedu oko 16,20 sati u Ulici Marsovo polje, a provjerom je utvrđeno da je vozio dok mu je vozačka dozvola poništena radi 12 negativnih bodova.

Budući da je riječ o recidivistu koji je već nekoliko puta zatečen u vožnji u vrijeme zabrane ili dok mu je vozačka poništena te je postojala opasnost da će nastaviti s prekršajima policajci su uhitili 62-godišnjaka i priveli ga nadležnom sudu.

Sud mu je, radi prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrekao kaznu zatvora od 30 dana, a temeljem Prekršajnog zakona oduzeo automobil "s obzirom da postoji opasnost da će ga ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja te je automobil postao vlasništvo Republike Hrvatske", kažu u policiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater