OSIJEK

Osijek: Tri lažne zdravstvene djelatnice prijavljene za tešku krađu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti tri osumnjičenice iz Zagreba, koje su u Osijeku, lažno se predstavljajući kao zdravstvene djelatnice, počinile dvije teške krađe, od kojih je jedna ostala u pokušaju, izvijestila je policija u četvrtak.  

Tri prevarantice, u dobi od 63, 46 i 53 godine, policija sumnjiči da su, u studenom 2021. u Osijeku, ušle u dom 77-godišnjaka te mu se predstavile kao djelatnice jedne privatne zdravstvene ustanove, navodeći mu kako ljudima po kućama mjere temperaturu  zbog pandemije Covida-19.

Dok su dvije osumjičenice razgovarale sa 77-godišnjakom  treća je neopazice ušla u muškarčev dom, a nakon što je primijetila da on ima postavljenu kameru, sve tri su se neobavljenog posla udaljile s mjesta počinjenja u nepoznatom smjeru.

Provedenim izvidima utvrđeno da su dana u prosincu.2021. godine njih tri, na sličan način, 86-godišnjakinji iz njezinog stana u Osijeku ukrale bankovnu karticu s pripadajućim PIN-om i 500 kuna, a  potom su na bankomatu podigle četiri tisuće kuna.

Prevarantice će biti kazneno prijavljene za kazneno djelo teške krađe na osobito opasan ili osobito drzak način te za kazneno djelo računalne prevare, navode u policiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater