RIJEKA

Optužena skupina krijumčara migranata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv 13 krijumčara migranata koji su na ilegalnim transferima stranaca navodno zaradili najmanje 93.600 eura.

Tužiteljstvo u optužnici tvrdi da je krijumčarsku skupinu koja je 'radila' od prosinca 2018. do kolovoza 2019. okupio prvooptuženi 53-godišnjak kako bi zaradili na nezakonitom prevođenju stranaca državne granice iz BiH u Hrvatsku te dalje do granice sa Slovenijom.

Sa za sada nepoznatim osobama organizirao je nedozvoljeno prevođenje većeg broja stranaca za najmanje 1.000 eura po osobi od granice s BiH te kroz Hrvatsku dalje u Sloveniju, odnosno za 20.000 eura po osobi od države njihovog prebivališta do krajnjeg odredišta u zemlji Europske unije.

Sukladno postignutim dogovorima, strance su svojim i iznajmljenim vozilima neki članovi skupine preuzimali u neposrednoj blizini granice s BiH te ih prevozili u neposrednu blizinu granice sa Slovenijom.

Ostali su pritom sudjelovali kao prethodnica kako bi upozorili na policijske ophodnje.

"Tako su za najmanje 95 stranaca omogućili nedozvoljeno kretanje po teritoriju Hrvatske te njihov transfer do granice sa Slovenijom koji su naplaćivali od 100 do 500 eura. Na opisani način su zajedno stekli materijalnu korist od najmanje 93.600 eura", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini