SPLIT

Optužen zbog prijevoza migranata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjaka kojega terete da je prevozio najmanje 12 migranata koji su u Hrvatsku ušli ilegalno.

Tužiteljstvo tvrdi da je optuženi u siječnju ove godine sa za sada nepoznatom osobom dogovorio da će za 500 eura po osobi ilegalno prevoziti migrante koji su u Hrvatsku ulazili izbjegavajući granične kontrole.

U optužnici navode da je 16. siječnja 2020. došao u mjesto na području Dubrovačko-neretvanske županije kako bi sukladno dogovoru s nepoznatom osobom primio osam ilegalnih migranata radi prijevoza do mjesta u Zadarskoj županiji, od čega je odustao jer je neposredno prije ukrcaja na autocesti uočio policijsku ophodnju.

Uz to mu se na teret stavlja i da je u noći sa 18. na 19. siječnja 2020. na odmorištu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u vozilo primio tri turska državljanina te ih vozio do mjesta u Zadarskoj županiji, za što su mu oni platili 500 eura te su mu po dolasku na dogovoreno mjesto trebali platiti još tisuću eura.

Međutim, tijekom vožnje su ga 19. siječnja 2020. sati na odmorištu na autocesti A1 zatekli policijski službenici, a migranti su pobjegli iz vozila u obližnju šumu, stoji u optužnici.

Odvjetništvo smatra kako je 31-godišnjak na taj način zaradio najmanje 6.500 eura, pri čemu mu je putem Western Uniona od nepoznate osobe zbog sluga prijevoza isplaćeno više od 28 tisuća kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini