SPLIT

Optužen Sinjanin koji je policajcima na intervenciji prijetio da će 'dignuti kuću u zrak'

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sinjanin (72) koji je krajem listopada prijetio policajcima na intervenciji da u kući ima plinske boce i bombu koje će aktivirati optužen je zbog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi, izvijestilo je splitsko Općinsko državno odvjetništvo.

Na teret mu se stavlja da je 23. listopada 2019. prijetio i odbio otvoriti vrata policijskim službenicima Policijske postaje Sinj koji su došli do njegove obiteljske kuće kako bi s njim obavili obavijesni razgovor povodom prijave njegove nevjeste zbog oštećenja vrata na kući, a sve kako bi ih onemogućio u njihovu postupanju.

Optužen je da je 23. listopada 2019. prijetio i odbio otvoriti vrata policajcima koji su došli do njegove kuće u Sinju kako bi s njim razgovarali nakon što ga je nevjeste prijavila zbog oštećenja vrata na kući, a sve

Kako bi policiju onemogućio u postupanju zaprijetio je da "u kući ima pripremljene tri plinske boce spojene s bombom te da će u roku od 48 sati aktivirati bombu i dignuti kuću u zrak", a ako netko pokuša ući da će "zajedno s njima dignuti kuću u zrak". 

Okrivljenik je potom mobitelom nazvao i jednu radio postaju te djelatnici u redakciji rekao da namjerava kuću dignuti u zrak uz pomoć plinskih boca i bombe, navodi se u optužnici.

Zbog tih prijetnji policijski službenici s njim nisu obavili planirani razgovor, već su blokirali promet ulicom i zbog sigurnosti prekinuli nastavu u obližnjoj osnovnoj školi.

U optužnici je predloženo da se 72-godišnjaku produlji istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će na slobodi ponoviti kazneno djelo, navodi tužiteljstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater