OSIJEK

Okrivljenik za palež vikendice Radovana Ortynskog pronađen mrtav

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Drugokrivljenik za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog Milan Bulat pronađen je mrtav na području Našica, doznaje se u osječko-baranjskoj policiji i osječkom Županijskom sudu, a prema neslužbenim informacijama radi se o samoubojstvu.

Ne navodeći identitet okrivljenika policija navodi kako je Bulatovo tijelo pronađeno u srijedu, u šumi kod Našica, a neslužbeno se doznaje da je pored njegovog tijela pronađen pištolj.

Glasnogovornik osječko-baranjske policije Zoran Kon kazao je da su očevid obavili očevidna policijska ekipa i zamjenica osječkog županijskog državnog odvjetnika koja je naložila obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. 

Glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac rekao je Hini kako će, nakon provedene obdukcije te nakon što sud iz matične knjige umrlih zaprimi potvrdu o Bulatovoj smrti, sudski postupak protiv njega biti obustavljen. Izvijestio je kako su zbog ovih okolnosti odgođene glavne rasprave, koje su bile zakazane za 17. i 18. svibnja.

Na suđenju, koje je počelo u listopadu 2019. Uskok za paljenje vikendice tereti i Dragana Bakovića zvanog "Bambur", Jasminu Huzanić, Maria Tolića, Zdenka Ivankovića i Roberta Flačera.

Optužnica Bakovića tereti da je, od siječnja 2017. do svibnja 2018. na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, u zajedničko djelovanje povezao okrivljenike Bulata i Tolića, okrivljenicu Huzanić te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja radi zapaljenja vikendice Radovana Ortynskog u Postirama na otoku Braču.

Sukladno dogovoru drugookrivljeni Bulat i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili vikendicu Radovana Ortynskog, na kojoj je nastala šteta od preko 200 tisuća kuna.

Kako je pri paljenju vikendice došlo do eksplozije u kojoj je Bulat teško ozlijeđen Baković je, po sumnjama tužiteljstva, u suradnji s ostalim okrivljenicima organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenje u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum