SPLIT

Zbog silovanja maloljetnice, prijetnji i demoliranja apartmana 19-GODIŠNJAK U ISTRAŽNOM ZATVORU

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U istražnom zatvoru završio je 19-godišnjak kojega državno odvjetništvo tereti da je u novogodišnjoj noći na širem splitskom području silovao maloljetnicu kojoj je i ranije prijetio te razbio apartman gdje se zbio zločin.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu ispitao je mlađeg punoljetnika (19) i pokrenuo istragu zbog sumnje u silovanje, oštećenje tuđe stvari i prijetnje.

U odvjetništvu kažu da postoji osnovana sumnja kako je 19-godišnjak tijekom dočeka Nove godine u apartmanu na području Splitsko-dalmatinske županije "u namjeri spolnog općenja" s maloljetnom žrtvom (17) uz prijetnje ubojstvom svladao njen fizički otpor i kad su ostali sami zaključao apartman te ju silovao.

U isto je vrijeme i u istom apartmanu bacao staklene čaše kojima je razbio ekran televizora, stakla na balkonskim vratima, komodu, ladicu kozmetičkog stola, kantu za smeće i više keramičkih pločica, čime je pričinio štetu od preko deset tisuća kuna.

Uz to tužiteljstvo sumnja da je od rujna 2018. do početka siječnja 2019. u više navrata prijetio maloljetnoj žrtvi (17), govorio joj da će je ubiti, hvatao je za vrat i gušio te joj mobitelom slao prijeteće poruke namijenjene njoj i njenim roditeljima, ako prekine njihovu vezu.

Tužiteljstvo je nakon ispitivanja od suca istrage zatražilo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te bojazni da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo. Sudac istrage je u cijelosti prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičenom odredio jednomjesečni istražni zatvor. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater