ZAGREB

Neplaćanjem poreza oštetio državni i proračun Sesveta za 269.000 kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija je u petak prijavila 54-godišnjeg direktora jedne sesvetske tvrtke kojeg se sumnjiči za utaju poreza kojom je oštetio državni proračun i proračun grada za 269.000 kuna.

Osumnjičeni je od 1. siječnja 2012. do 31. ožujka 2013. radi izbjegavanja plaćanja poreza namjerno izbjegao obvezu prijave prihoda. Na taj način došlo je do neutvrđivanja porezne obveze i neplaćanja PDV-a u iznosu od oko 105.000 kuna, poreza na dohodak od kapitala u iznosu od oko 139.000 kuna i prireza na porez na dohodak od kapitala u iznosu od oko 25.000 kuna.

Time je oštetio državni proračun i pororačun grada za ukupno oko 269.000 kuna, izvijestila je policija u petak.

Uz to, sumnja se da je 54-godišnjak u istom razdoblju podigao gotovinu bez obračunavanja i plaćanja poreznih obveza, koja nije upotrijebljena za obavljanje poduzetničke djelatnosti niti je vraćena, čime je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 183.800 kuna. Također, sumnja se i da nije vodio poslovne knjige zbog čega je bila otežana preglednost poslovanja i imovnog stanja, a nije čuvao ni poslovnu dokumentaciju iako je ostvarivao prihode i rashode.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 54-godišnjaka je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.      

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of