ZAGREB

Nastavlja se potraga za preostalo dvoje članova posade talijanskog tegljača

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Brodovi talijanske i hrvatske obalne straže te zrakoplovi oružanih snaga dviju država nastavljaju potragu za preostalo dvoje članova posade tegljača „Franco P“ koji je potonuo u srijedu navečer, priopćili su u petak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Akciju traganja i spašavanja zajednički predvode Središnjica za traganje i spašavanje MRCC Rijeka i MRCC Roma.

Tegljač „Franco P“  na kojem se nalazilo ukupno šest članova posade potonuo je u srijedu, 18. svibnja, nešto prije 21 sat na crti razgraničenja područja nadležnosti traganja i spašavanja Hrvatske i Italije.

U četvrtak su pronađena mrtva tri člana posade, a zapovjednik je spašen u srijedu navečer.

U potragu za preostalo dvoje članova posade krenula su četiri broda trgovačke mornarice i plovila talijanske obalne straže.

„Od četvrtka navečer u potragu je uključen brod “Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske, a područje pretrage jutros je ponovno preletao i zrakoplov „Pilatus“ Oružanih snaga RH, a potom i talijanski zrakoplov“, naveli su iz Ministarstva.

Dvanaest osoba koje su se nalazile na pomoćnom objektu „AD3“, koji je „Franco P“ imao u teglju, nisu bile ugrožene, a zbrinjavanje je preuzeo MRSC Bari.

Budući da je brod „Franco P“ plovio pod talijanskom zastavom, istragu o uzrocima ove nesreće provodit će njihove nadležne službe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater